Ankara Seramik Sanatı Eğitimi

Zekine Seramik, profesyonel eğitimci kadrosuyla Ankara seramik sanatı eğitimi düzenliyor. El becerilerinin geliştirilebileceği kursların başında seramik gelmektedir. Yaratıcılık ve el becerilerini geliştiren seramik sanatı kursları, zaman içinde kişiye yeni hobi kazandırır.

Seramik sanatı; teknik ve malzeme noktasında kendine has özelliklere sahiptir. Seramik sanatının kullanım alanı da çok geniştir. Bunun en önemli sebebi, görsel açıdan çok dikkat çekmesidir. Seramik sanatının ana maddesi kildir. Kil; kurutma, süsleme ve işleme teknikleri sayesinde bir sanata dönüştürülür.

Seramik sanatı kursları, şekillendirme ve dekorlama olarak iki süreçte ilerlemektedir. Şekillendirme süreci, verilmek istenen şekle göre belirlenir. Daha doğrusu seramik çamuruna verilecek şekle uygun olarak çimdikleme, kalıp alma, sucuk ve sıvama gibi yöntemler öğretilir. Dekorlama sürecindeyse seramiğe çeşitli süslemeler yapılır.

 

Ankara Seramik Sanatı Eğitimi Özellikleri Nelerdir?

 

Ankara seramik sanatı eğitimi, yeni bir meslek edinmek isteyenler içinde önemli fırsattır. Özellikle sanata meraklı ve sanatla ilgili meslek edinmeyi düşünenler seramik sanatı eğitimlerine katılabilir. Seramik sanatının genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  1. Seramik sanatı tanıtılır.
  2. Seramik sanatının sevilmesini sağlayan noktalardan bahsedilir.
  3. Seramik ekipmanları tanıtılarak onların nasıl kullanılacağına dair bilgi verilir.
  4. Seramik çamur çeşitleri hakkında bilgi verilip kursiyerlerin çamuru ellerine alıp tanışmaları sağlanır.
  5. Çamur türleri ve objelere uygun olarak şekillendirme yöntemleri belirlenir.
  6. Dekorlama yöntemleri hakkında da bilgi verilmektedir.
  7. Şekillendirme, dekorlama ve pişirme gibi tüm aşamalar en uç noktasına kadar katılımcılara öğretilir.
  8. Pişirme süresi ve süreci konusunda da kursiyer bilgilendirilir.

Eğitim sonunda kursiyerler, seramik sanatına tam anlamıyla hâkim olurlar. Seramik sanatını öğrenmek biraz zaman alabiliyor. Burada kişi vazgeçmeden, öğrenme çabasını yitirmeden kursa devam etmelidir.

 

Ankara Seramik Sanatı Eğitimi Faydaları Nelerdir?

 

Zekine Seramik tarafından düzenlenen Ankara seramik sanatı eğitimi, birçok noktada katılımcılara fayda sağlıyor. Bu faydalar şöyle ifade edilebilir:

 

Yaratıcılığı Artırır

Seramik eğitimlerinin gözle görülür en önemli faydaları arasında yaratıcılığı artırmaları yer alıyor. Seramik sanatıyla uğraşan bir kişi, belirli süreden sonra ortaya yaratıcı fikirler sunmaya başlar. Seramik çamuruna birçok farklı şekil verebilir. Ayrıca Seramik çamuruyla elde edilen objeler farklı farklı renklerde boyanabilir. Dolayısıyla tüm bu unsurlar kişinin yaratıcı kişiliğini ortaya çıkarır.

 

Kişinin Kendine Güveni Artar

Ankara seramik sanatı eğitimi sayesinde katılımcıların özgüvenleri de artar. Çünkü eğitimlerde katılımcılar yeni beceriler öğrenir. Bu beceriler sayesinde de kursiyerler kendilerini değerli görmeye başlarlar.

 

Sosyalleştirir

Seramik kurslarının en büyük artılarından bir tanesi de kursiyerleri sosyalleştirmesidir. Seramik eğitiminde yeni insanlarla tanışma fırsatı yakalanır. Yeni arkadaşlıklar kurarak kursiyerler, sosyal ağlarını genişletirler.

 

Stresi Azaltır

Seramik yaparak kişi üzerindeki stresi de azaltır. Çamurla çalışırken katılımcılar rahatladıklarını ve sakinleştiklerini hissedebilirler. Ankara seramik sanatı eğitimleri aynı zamanda zihnin dinlenmesine de yardımcı olur.

 

Terapötik Etkiler

Seramik eğitimlerinin bir diğer önemli faydasıysa terapötik etkilerdir. Kil terapisi şeklinde isimlendirilen seramik terapide birçok farklı psikolojik soruna karşı çözüm bulunmaya çalışılır. Seramik çamurunun insanı rahatlatan bir tarafı vardır. Depresyon, stres vb. tüm psikolojik durumlara iyi gelmektedir.

 

El Becerisini Geliştirir

Seramik eğitimlerine katılanlar ellerini kullanarak beceri geliştirirler. Bileklerle el kasları seramik çamuru sayesinde güçlenir. El ve göz koordinasyonunun geliştirilmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

Ankara Seramik Sanatı Eğitimlerinde Neler Yapılır?

 

Ankara seramik sanatı eğitimi ile katılımlar; çanak, çömlek, kupa, tabak gibi birçok objenin yapılışını öğrenirler. Seramik çamuru, kolay şekillendirilir. Kolay kolay deforme olmaması ve ideal sertlikte olması en önemli özellikleridir. Seramik çamuru, kişinin hayal gücüne bağlı olarak farklı farklı objelerde şekillendirilebilir.

Şekillendirme aşamasından sonra seramik obje fırına koyularak pişirilir. Bu aşamanın ardından ideal sertlik ve formda ortaya çeşitli eserler çıkartılır. Kişilerin isteğine göre seramik boyanabilir. Hatta seramiğe farklı desenlerde uygulanabilir.

Ankara seramik sanatı eğitimi sonunda katılımcılar, birbirinden farklı estetik görünüme sahip eserleri yapmaya başlarlar. Seramik sanatıyla yapılabilecek objelerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

  1. Çanaklar,
  2. Cam,
  3. Çömlekler,
  4. Büstler ve heykeller,
  5. Vazolar,
  6. Güveç kapları,
  7. Tuğla döşemeler,
  8. Fincanlar,
  9. Fayanslar,

Yukarıdaki sıralananların örnekleri çoğaltılabilir. Seramik sanatı eğitimi, kursiyerlere maddi gelir elde etme imkânı da sunuyor. Örneğin, eğitim sonunda bir kursiyerler seramikle vazolar tasarlayıp onları satarak kendilerine gelir kapısı açabilirler.

Kapsamlı Zekine Seramik eğitimleri sayesinde bu sanatın tüm noktalarına katılımcılar hâkim olur.

KAYIT