Zekine SERAMİK tarafından düzenlenen seramik atölyesi eğitimleri, çocukların içlerindeki yaratıcılığını ortaya çıkarıyor. Çocukların kendilerini ifade etmesinde etkin rol oynuyor.
Ankara seramik kursu sayesinde çocuklar seramikle ilgili bilgi sahibi olacaklar. Seramik çamurunun yoğrulmasından başlanarak şekillendirme tekniklerine kadar pek çok bilgi verilir. Çocuklar; plaka, sucuk ve çimdik tekniklerinin tüm detaylarını kursta eğlenerek öğrenirler. Bu teknikleri öğrendikten sonra kâse, vazo, bardak, tabak vb. objeler yapmaya başlarlar.
Eğitmenle beraber eğlenceli zaman geçiren çocukların mentor gelişimini seramik çamuruyla oynamak artırmaktadır. Çocuklara astarlama, sgraffito ve renklendirme teknikleriyle çamurun nasıl son halini aldığı öğretilir. Ankara seramik kursu dersleri, çocuklara öğretirken diğer taraftan onların eğlenerek vakit geçirmesini sağlıyor.
Seramik Atölyesi, Çocuklara Ne Kazandırır?
Çocuklar için seramik atölyesi, gelişim açısından hem çocukların kendisine hem de ailelerine büyük katkı sağlıyor. Zekine SERAMİK, seramik atölyesinin çocuklara kazandırdıklarını şöyle sıralayabiliriz:
Problem Çözme Yetenekleri ve Hayal Gücü Gelişir
Seramik atölyesi çocukların hayal gücünü geliştiriyor. Aynı zamanda çocuklara problem çözme yeteneği de kazandırıyor. Çocuklar seramik çamuruyla uğraşırken kendilerine ait tasarımlar oluşturabilecek. Ayrıca zorluklarla karşılaştıklarında onları aşmaya dairde beceri kazanmış olacaklar. Çocukların problem çözme yeteneği seramik çamurunun;
- Şekillenmesi,
- Süslenmesi,
- Dengeli yoğrulması ile daha çok gelişir.
Yaratıcılık Gelişir
Çocuklar için seramik atölyesi, yaratıcılığı da geliştiriyor. Seramik kursunda çocuklar özgürce kendilerini ifade etmeye başlarlar. Kil şekillendirilerek ortaya benzersiz eserler çıkar. Bu kil şekillendirme aşamasında çocuklar yaratıcılıklarını ortaya çıkarır. Vazo, tabak gibi yukarıda da bahsedilen birçok objeyi tasarlama imkanına sahip olurlar. Seramik atölyeleri çocukların; duygu ve düşüncelerini ifade etmesindeki en önemli yardımcıdır.
El Becerileri Gelişir
Çocuklar için seramik atölyesi, el becerisini de geliştiriyor. Çocuklar, seramik çamurunu oynarken el hareketlerini geliştirir. El hassasiyet ve koordinasyonunun geliştirilmesinde de seramiğin etkisi çok büyüktür.
Çocuklar, seramik hamurunu şekillendirirken ellerini kullandıkları için ince motor becerileri gelişmeye başlar. Seramik hamuruyla oynarken dokunma duyuları harekete geçer. Seramik çamurunun dokusunu hissederek öğrenirler. Diğer bir ifadeyle hissetmeyi öğrenmiş olurlar.
Psikolojik Gelişimine Katkı Sunar
Ankara seramik kursu, çocukları psikolojik olarak da geliştiriyor. Zihinsel açıdan çocuğun kendisini rahat hissetmesini sağlıyor. Çocuklar seramik çamuruyla oynadıkça kendini daha zinde hissetmeye başlıyor.
Seramik atölyesinde çocuklar kendi yaşıtlarıyla iletişim kurarak sosyalleşiyorlar. Kendi kişiliklerine yönelik farklılıkları keşfediyorlar. Stresle daha kolay baş etmeye başlıyorlar. Ankara seramik kursunun çocukların psikolojik gelişimine katkıları şöyle sıralanabilir;
- İçgörü elde etme becerisi kazandırır,
- Problem çözme yeteneğini geliştirir,
- Öz farkındalık ve saygınlıklarını artırır,
- Kişilerarası becerilerini geliştirir,
- Stresi azaltır,
- Davranışlarını nasıl yöneteceklerini öğrenirler,
Çocuklar, Seramik Atölyesinde Ne Öğrenir?
Zekine SERAMİK bünyesinde düzenlenen seramik kursu sayesinde çocuklar, hayallerinin sınırlarını zorlayarak çeşitli objeler yaparlar. Seramik çamuruna 10 parmakla şekil verirken üzerlerindeki tüm negatif enerjiyi atmış olacaklar.
Seramik atölyesinde istihdam eden eğitimciler, her bir çocukla teker teker ilgilenir. Çocukların yaşlarına ve gelişimlerine uygun olarak seramik sanatı öğretilmektedir.
Ankara seramik kursu derslerinde eğitimciler, ilk olarak çocukların el becerilerinin gelişimi inceleyerek ona göre bir başlangıç gerçekleştiriyor. Örneğin; çizim yeteneği olan çocuklara form çizdirilerek yavaş yavaş seramik teknikleri öğretilerek objeler yapılmaya başlanır.
Seramik çamuru yoğrulduktan sonra çimdikleme, plaka, sucuk gibi şekillendirme yöntemleri öğretilir. Fakat çizim yeteneği olmayan çocuklardan çamuru oynayarak doğaçlama şekillendirmeleri istenir. Özellikle çocukların hayal gücüne ve yaratıcılığına set vurmamak adına doğaçlama şekilde çamuru şekillendirmeleri çok önemlidir.
Zaman içerisinde seramik şekillendirme tekniklerini de uygulamaya başlayacaklar. Çocuklar için seramik atölyesi hakkında daha detaylı bilgi almak için Zekine SERAMİK ile iletişime geçebilirsiniz.